Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Claudia Boghicevici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Ea a atras atenția că alocările din bugetul de stat sunt diminuate cu aproape 3 miliarde de lei la rectificarea propusă de Guvernul USL, Ministerul Muncii fiind cel mai afectat. Deputatul PDL a afirmat că, în loc să fie tăiați, acești bani ar trebui să fie folosiți pentru majorarea alocațiilor pentru copii.
Constituția României nu permite discriminări de genul celor avansate ieri de premierul Ponta privind creșterea doar a anumitor salarii din sistemul bugetar, ori a anumitor pensii din sistemul public, a accentuat Claudia Boghicevici. "După ce în septembrie promitea creșteri de 4-5% ale salariilor bugetarilor și ale pensiilor, premierul Ponta declara ieri după-amiază că guvernul nu are bani nici măcar pentru creșterea tuturor pensiilor conform legii 263. După câteva ore bune, premierul Ponta s-a răzgândit și și-a dat seama într-un final că făcuse o gafă monumentală cu acest anunț privind pensiile. Nu însă înainte ca doamna ministru Câmpeanu să afirme nonșalant într-o emisiune de televiziune că se iau în calcul toate scenariile, inclusiv cel legat de înghețarea indexării pensiilor pentru anumite categorii, chiar dacă asta ar însemna modificarea legii", a spus deputatul PDL.
Ea a afirmat că Ministerul Muncii condus de Mariana Câmpeanu este, pentru a doua oară în acest an, "etalonul rușinii în Guvernul Ponta”. Astfel, după ce la sfârșitul lui iulie, Guvernul a tăiat de la Ministerului Muncii 1,15 miliarde de lei, prin noul proiect de rectificare, de la același minister se taie încă 520 milioane lei, din care 330 de milioane de lei de la asistență socială și 82 de milioane de lei de la programele cu fonduri europene nerambursabile."Un calcul simplu ne arată că guvernul USL, sub oblăduirea doamnei Câmpeanu care altădată plângea pe umerii săracilor, a tăiat peste 1,6 miliarde de lei din bugetul pentru protecție socială. Este pe primul loc între toate ministerele la tăieri bugetare, un etalon al imposturii USL-iste", a apreciat Boghicevici. Ea a subliniat că aceste tăieri vin în contextul în care Ministerul Muncii a refuzat creșterea alocațiilor pentru copii și a demonstrat că nu este capabil să rezolve problema indemnizațiilor pentru asistenții persoanelor cu handicap.
"Din toate aceste motive PDL consideră că ministrul Muncii Mariana Câmpeanu trebuie să plece. A dovedit că nu îi pasă de sistemul pe care îl coordonează din funcția de ministru, a dovedit că este prea slabă pentru această responsabilitate, a reușit doar să facă de rușine toți angajații acestui sistem", a conchis Claudia Boghicevici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 7:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro